ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

 

Zούμε στην κοινωνία της πληροφορίας και της παγκοσμιοποίησης. Με την διάδοση του ίντερνετ, ουσιαστικά ένα μεγάλο κομμάτι του πλανήτη έχει γίνει ένα είδος γειτονιάς όπου ανταλλάσσονται ιδέες, εμπορεύματα και κάθε είδους δημιουργήματα. Είναι αναπόφευκτο να υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Υπάρχει και ένα άλλο είδος αλληλοεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων το οποίο έχει να κάνει με την ίδια την φυσική σύσταση του ανθρωπίνου είδους. Ο άνθρωπος ως γνωστόν αποτελείται περίπου από 70% νερό. Ο Dr. Masaru Emoto επιχείρησε κάτι που μέχρι σήμερα ήταν αδιανόητο: να αποδείξει ότι το νερό είναι μια ζωντανή οντότητα που ανταποκρίνεται συνειδητά όχι μόνο στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος αλλά και στις ανθρώπινες ψυχικές ενέργειες!

 

Με τη μέθοδο της σύγχρονης επιστήμης και επιστρατεύοντας ένα προηγμένο τεχνολογικά όργανο, τον αναλυτή μαγνητικού συντονισμού, ερευνά την κρυσταλλική δομή του νερού και αποτυπώνει φωτογραφικά τις αλλαγές που επιφέρουν σε αυτό οι ποικίλες περιβαλλοντικές επιδράσεις. Και όμως, το νερό είναι ζωντανό, καταλαβαίνει, νοιώθει, ακούει, διαβάζει ανάλογα πάντα με τα ερεθίσματα που δέχεται.

 

Το συμπέρασμα είναι ότι οι θετικές σκέψεις έχουν θετική επίδραση στην υγεία και την ζωή μας. Επίσης θετική επίδραση στη ζωή μας έχουν οι άνθρωποι με τους οποίους νιώθουμε όμορφα όταν είμαστε μαζί τους και μας μεταδίδουν θετική ενέργεια.

 

Είναι σημαντικό και σπουδαίο για την ποιότητα της ζωής μας να είμαστε εκλεκτικοί στο τι επιλέγουμε να έχουμε, ξεκαθαρίζοντας όσο μπορούμε καλύτερα αυτά που δεχόμαστε από το περιβάλλον μας. Καλό είναι να στέλνουμε θετική ενέργεια και θετικές σκέψεις σε ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε.

 

Επηρεάζουμε και επηρεαζόμαστε, στη βούληση του καθενός μας είναι να στηρίζουμε τη ζωή μας σε θεμέλια τα οποία έχουν φορτιστεί με θετική ενέργεια. Είμαστε ότι σκεπτόμαστε, λέμε, πράττουμε, φανταζόμαστε. Κάθε στιγμή, με κάθε μας ανάσα κάνουμε και μία επιλογή.

 

Μπορούμε να επιλέξουμε να αφεθούμε στα αρνητικά μηνύματα που δεχόμαστε καθημερινά. Είτε να επιλέξουμε να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα για να κρατήσουμε αυτά που μας κάνουν να αισθανόμαστε θετικά και όμορφα.

 

Αν κάποιος συνάνθρωπος μας, πιστεύει ότι δεν βρίσκει θετικές καταστάσεις, μηνύματα και ανθρώπους, καλό είναι να δράσει προς την κατεύθυνση να διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες, που θα του επιτρέψουν να έχει μια θετική και όμορφη ζωή. 

 

Δημήτρης Πολλάτος

Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας

Navigate
Scroll Up