best free html templates

Άρθρα

Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ

05.07.19

    Τα κόμματα ως γνωστόν κάνουν λάθη. Ένα κόμμα όμως εξουσίας τείνει να κάνει περισσότερα λάθη λόγω της μέθης που δημιουργεί η δύναμη της “καρέκλας”.  Παρακάτω θα ασχοληθούμε με κάποια λάθη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τα οποία πιθανόν να του κοστίσουν και την θέση εκτός κυβέρνησης.
1. Οι πολίτες αισθάνονται πλέον ότι το ΣΥΡΙΖΑ τους γέμισε με ψέματα. Όπως για παράδειγμα κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο.
2. Με τις πολύνεκρες καταστροφές που έγιναν στο μάτι και στην Μάνδρα Αττικής φανερώθηκε το έλλειμα της ηθικής της πολιτικής με την έννοια ότι δεν υπήρχε ανάληψη πολιτικής ευθύνης , αντίθετα υπήρχε αποστασιοποίηση της πολιτικής ηγεσίας. Επίσης σε αυτές τις καταστροφές ο πρωθυπουργός δεν έδειξε να συναισθανεται τους πολίτες και να αναλάβει επίσης το δικό του μερίδιο ευθύνης, ως απόδειξη αυτού, στήριξε απόλυτα την πρώην περιφερειάρχη Αττικής. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι άλλο πράγμα είναι αν φταίει η περιφερειάρχης, και άλλο ότι αναλαμβάνει ηθικά την πολιτική ευθύνη, αποδεικνύοντας ότι δεν την ενδιαφέρει η καρέκλα αλλά το να προσφέρει για το κοινό καλό. Με αυτούς τους χειρισμούς αντί να φανεί το έργο της περιφέρειας φάνηκε το πολιτικό έλλειμμα ευθύνης που της αναλογούσε ηθικά.
3. Το ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να αγνοεί το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων προχωρώντας σε λύση για το μακεδονικό ζήτημα (ασχέτως αν η λύση, ίσως, να ήταν η καλύτερη δυνατή) χωρίς προηγουμένως να έχει προειδοποιήσει για αυτό στο πρόγραμμά του πριν την εκλογή του. Οι πολίτες αισθάνθηκαν ότι είναι αμέτοχοι και δεν ερωτήθηκαν καθόλου μέσω δημοψηφίσματος για το αν συμφωνούν έστω το ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε λύση του εν λόγω Εθνικού προβλήματος που ταλανίζει τον τόπο.
4. Η μεσαία τάξη αγνοήθηκε σχεδόν εντελώς από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η προκαταβολή φόρου 100% σε συνδυασμό με την υψηλή φορολόγηση και τις εισφορές στον εφκα (φτάνει μέχρι και 75 % παρακράτηση του εισοδήματος) οδήγησαν τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις σε τέλμα . Αν προσθέσει κανείς τις εκατοντάδες χιλιάδες δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών τότε δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα απόγνωσης των πολιτών της μεσαίας τάξης.
5. Το ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δικούς του ψηφοφόρους με την έννοια των μεγάλων κομματικών στρατών, άντλησε ψηφοφόρους από τα άλλα κόμματα εξουσίας, οι οποίοι ήταν απελπισμένοι από τα μνημόνια και την ανήθικη διακυβέρνηση - βλέπε μίζες διαπλεκόμενα συμφέροντα, κ.λπ.
6. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές δείχνει να έχει καταληφθεί από θυμό και οργή, ενώ αντιθέτως, θα έπρεπε να διακατέχεται από περισυλλογή, ειλικρινή μετάνοια των όποιων λαθών, και να δώσει βάρος σε ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα συμφωνία με τη μεσαία τάξη ζητώντας ειλικρινή συγνώμη. Θα έπρεπε να δώσει βάρος όχι στον πόλεμο κατά της ΝΔ αλλά να δώσει βάρος στο δικό του Όραμα και αγάπη για την πατρίδα. 
    Μένει να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός αν θα ξαναδώσει εντολή για κυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ - ζυγίζοντας και τα καλά που έκανε ως κυβέρνηση στον τόπο.
    Από την άλλη πρέπει να πείσει η ΝΔ (ζυγίζοντας αντίστοιχα τα όποια καλά έκανε κατά το παρελθόν στον τόπο) ότι παρότι συνέφερε στον ερχομό των μνημονίων και παράλληλα είναι ένα κόμμα με χρεός άνω των 250 εατ. €, ότι αξίζει βάσει του προγράμματος του, και της ανανέωσης που ευαγγελίζεται, να πάρει εντολή διακυβέρνησης της χώρας. 
Δημήτρης Α. Πολλάτος - Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φορουμ www.wpf-greece.org

SHARE